keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Uusi perheenjäsen

Muistaako kukaan, kun joskus muinoin Koiramme lehden keskiaukeamalla oli eri rotujen kuvia? Vanhempien kauhuksi niitä kuvia sitten kiinnitettiin sinitarraklöntillä oman huoneen paperitapettiin. Toki kuvat joutuivat ensin tiukkaan syyniin ja ihan mitä tahansa rotua galleriaan ei kelpuutettu. Muistan seinääni koristaneen suomenajokoiran, borzoin ja whippetin kuvien. Whippetin sulava olemus ja linjakkuus viehätti jo tuolloin esteettistä silmääni. 

Viitisen vuotta sitten ajatus omasta puikkonokasta nosti ensimmäisen kerran päätään todenteolla. Silloin kuitenkin löwchen vei vielä voiton. Lilan läppävian myötä hautasin viimeisetkin haaveet kasvattaa leijonia ja rodun vaihtaminen oli enemmän kuin ajankohtaista. Whippet oli ehdoton ja ainoa vaihtoehto minulle. Alkoi pitkääkin pidempi rotuun tutustuminen, tutkiminen ja haaveilu. Vietin aikaa kasvattajien kotisivuilla, kiersin näyttelyissä ja "ahdistelin" harrastajia typerillä kysymyksilläni. Yhtenä iltana se sopiva yhdistelmä sitten vain pompsahti mieleen. Syytä en osaa vieläkään sen tarkemmin eritellä. Se oli vaan se "tunne".

Helmikuun 11. päivä haaveeni vihdoin toteutui, kun pieni ja pippurinen, mitään pelkäämätön puikkonokka tyttö muutti vihdoin taloon. 

Saanen esitellä Magtaf Jamaican Portrait, kotoisammin Kiki.

3 viikkoa

 
5 viikkoa

6 viikkoa

7 viikkoa

9 viikkoa


1 kommentti: